You name it, De Loef has it

De Loef ligt ideaal. Avondje stappen? Winkelen in de binnenstad? Op de fiets rij je in 15 minuten naar de Bijenkorf. Moet je de stad uit? Met de auto zit je zo op de Utrechtsebaan (binnendoor via het Westland kan ook). Liever met het OV? Trams en bussen in overvloed, alle kanten op, dus ook naar Den Haag CS en Hollands Spoor. In dik 5 minuten fiets je naar NS-station Moerwijk. En jij woont straks vlakbij 11 kilometer strand, van knus Kijkduin tot levendig Scheveningen en het hippe Zuiderstrand daartussen.

Hoe zit het met de faciliteiten in je omgeving? You name it, De Loef has it. Basisscholen, middelbare scholen, kinderopvang, cafés, restaurants (wij telden er 16 in een straal van 1 kilometer), sportscholen, kapsalons, tandartsen, huisartsen, het HagaZiekenhuis – inclusief gespecialiseerd kinderziekenhuis –, apotheken, fysiotherapeuten, hondenuitlaatveldjes, zwembaden, een schaatsbaan, tennispark en golfclub… Verder nog iets gewenst?

Het Zuiderpark is uniek. Het werd in de jaren ’20 aangelegd om de Haagse bevolking een grote, groene oase te bieden. Want groot is het: 108 hectare maar liefst. Dat zijn 1.080.000 vierkante meters, dus zo’n 160 voetbalvelden. Het park heeft veel bijzondere plekken, van de uitzichtheuvel het ‘De Villierskopje’ tot de eendenkooi, van het Openluchttheater tot het zwembad (met 45 meter lange glijbaan, durf je het aan?). Dankzij geasfalteerde paden is het park ideaal voor joggers en skaters. Her en der liggen speelweides voor de kids – eentje met een western-thema, een andere met een speelkasteel. Mogelijkheden genoeg.

 
Winkels
Sport
Cultuur
Park
Ziekenhuis
Bekijk het aanbod